Série venkovních proher končí, berani porazili Kladno 4:3

Tři zápasy a dost. Juniorka se rozhodla, že více proher venku letos nepřipustí a z posledního letošního zápasu domů veze tři body. Honbu za vítězstvím odstartoval už v první minutě Strmiska. Kladno ale dokázalo otočit a ševci jen díky bojovnosti a vůli v druhé třetině zvrátili výsledek zpět na svou stranu, když se prosadili Kolařík a Miko. O rozhodující trefu se postaral v poslední periodě Hořanský a zajistil Zlínu tři body.
30.kolo, so 19.12.2015
Kladno
Zlín
3:4
(2:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Havlůj (Kružík), 20. Havlůj (Kružík), 36. Čermák (Patyk, Bláha) – 1. Strmiska (Dalajka), 30. Kolařík (Procházka), 34. Miko (Hlaváč), 47. Hořanský (Kolařík). Rozhodčí: Würtherle - Špůr, Frodl. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 65. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Ptáček – Havelka, Chládek, Bunda (C), Matula, Zajíc, Malý – Piovarči, Slánský, Křepelka (A), Patyk, Bláha, Čermák, Schildhabel, Hajný, Havlůj, Keszi, Kružík (A)

Barvík – Kosorin, Kužílek, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko (A), Dalajka (A), Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Strmiska, Hladiš (C), Hořanský

Začátek utkání Rytířům vůbec nevyšel a ihned v úvodu dokázal Petr Strmiska prostřelit Ptáčka z bezprostřední blízkosti - 0:1. Odpověď však přišla téměř okamžitě, když v oslabení ujeli Daniel Kružík a Petr Havlůj, právě druhý jmenovaný posílal kotouč do odkryté brány - 1:1. Ke konci první části pak ještě po Patykově střele puk poskakoval před brankovištěm, ale do branky nakonec nedoputoval. Jinak tomu bylo až půl minuty před koncem druhé třetiny, když Petr Havlůj přidal v úniku svoji druhou branku - 2:1.

Ve druhé části bylo k vidění několik vyloučení, ale ujala se až přesilová hra při trestu Petra Havlůje. Střela Michala Kolaříka změnila během letu směr a skončila až za Ptáčkem - 2:2. Vedení mohl vrátit na stranu domácích v úniku Kružík, ale toho vychytal gólman Barvík. Naopak na druhé straně odpověděli dost rázně Zlínští. Petr Miko si i v pádu poradil a dorážel přesně - 2:3. Rytíři však ještě bleskově srovnali a Jakub Čermák svojí ranou určil stav po druhé dvacetiminutovce na - 3:3.

Ve třetí periodě se hostům povedl stejný kousek jako Rytířům v úvodu zápasu. Adam Hořanský se v oslabení dostal do úniku a mířil přesně mezi Ptáčkovy betony - 3:4. Posléze už brankář Barvík svůj tým podržel. Hostující gólman vyzrál jak na Kesziho pokus z bezprostřední blízkosti, tak na Patykovu teč. Zlín se dokázal ubránit i ve chvíli, kdy to Rytíři zkusili bez gólmana, a tak zůstalo Kladno bez bodu.